Persona.fit

Haal het beste uit jezelf en jouw team!

Bij het benutten en aantrekken van talent gaat het steeds minder over competenties, en steeds meer over veranderkracht, persoonlijkheid en rollen. LTP heeft in dit kader Persona.fit ontwikkeld.

Iedereen heeft verschillende persona’s: kanten die je van jezelf laat zien in een bepaalde rol en situatie. Persona.fit kent 8 rollen. Passen de rollen die jij inzet goed bij wie je bent en wat je wilt? En word je door anderen in die rollen gewaardeerd? Of is er een ‘gap’? Passen de rollen die je graag wilt vervullen, niet zo goed bij wie je bent?

Met Persona.fit krijg je inzicht in:
• De rollen die passen bij jouw persoonlijkheid.
• De rollen die je zou willen vervullen.
• De rollen die anderen bij jou vinden passen.

Het invullen van de Persona.fit vragenlijst duurt circa 20 minuten. Na enkele minuten is het resultaat online beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Centraal in Persona.fit staan de rollen. Deze rollen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek op de door LTP verzamelde data van de afgelopen jaren. Uit dit onderzoek komen 8 rollen naar voren:

Beslisser · Aanpakker · Controleur · Organisator · Verbinder · Netwerker · Innovator · Ondernemer

De combinatie van de 8 rollen zijn typerend voor een persoon. Er zijn geen goede of foute profielen. Alle rollen zijn belangrijk, afhankelijk van de situatie. Wil je weten wat de kenmerken, valkuilen en irritaties zijn van iedere rol? Open dan hieronder ‘Persona.fit in 10 slides’

De individuele resultaten kunnen verzameld worden in een teamrapport. Hierin wordt gekeken naar de mate:

  • waarin het volledige palet aan rollen vertegenwoordigd is;
  • waarin teamleden een of meer rollen gemeen hebben;
  • waarin de teamleden qua profiel van elkaar verschillen.

Ook wordt duidelijk waar de kracht van het team ligt én wat mogelijke aandachtspunten (valkuilen) zijn.

Door feedback te geven en te ontvangen, wordt op een vanzelfsprekende manier groei gestimuleerd. Het is daarmee een effectieve aanjager voor ontwikkeling. De kunst is om dit op een natuurlijke wijze te integreren in de dagelijkse praktijk. Bewaar het niet voor een gesprek dat een of tweemaal per jaar plaatsvindt. De feedbackmodule van Persona.fit helpt hierbij.

Zijn
De scores op de rollen in het Zijn-profiel worden gemeten met een compacte vragenlijst, gebaseerd op gevalideerde tests: Big 5, Werkstijlen, Drijfveren en Beïnvloedingsstijlen. Uit deze tests, die inzicht geven in stabiele persoonlijke eigenschappen, zijn de relevante factoren geselecteerd en in één vragenlijst geïntegreerd.

Willen
Het Willen-profiel is gebaseerd op een vragenlijst die inzicht geeft in iemands voorkeursrollen. Door in een aantal vragen de verschillende voorkeuren op volgorde te zetten, komt een duidelijk voorkeursprofiel naar voren.

Doen
Hoe mensen door hun collega’s worden gezien, heeft in het algemeen veel invloed. Het is een echte reality check die aanzet tot ontwikkeling. Daarom is het feedback vragen in Persona.fit zo eenvoudig gemaakt. De mensen in de omgeving zetten de rollen voor hun collega in volgorde, deze uitkomsten worden weergegeven in het Doen-profiel.

  • Vergelijk jezelf met je collega. Leg de profielen naast elkaar en begrijp zo beter de kansen en risico’s in de samenwerking. Van wie kan je leren? Wie kan van jou leren?
  • Breng teamdynamieken in kaart, voorkom risico’s Hoe ziet de teamsamenstelling eruit? Wie lijken op elkaar? Wie niet? Wat zijn kansen en risico’s?
  • Teamprofielen. Op basis van de individuele teamleden kunnen teamprofielen worden samengesteld en teams worden vergeleken. Wat is de teamcultuur? Past die bij de gewenste focus?
  • Op organisatieniveau: versterk feedbackcultuur! De feedbackfrequentie en andere gegevens rondom feedback geven, kunnen worden gevolgd.

Persona.fit is snel in te zetten in je team of organisatie en is bedoeld voor de ontwikkeling van individuen en teams. Deelnemers ontvangen per e-mail inloggegevens voor Persona.fit. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 20 minuten. Na enkele minuten is het resultaat online beschikbaar.

Hieronder vind je de prijzen van Persona.fit. Wil je meer informatie? Kies een optie linksboven aan de pagina.

UNITS PRIJS*
1 – 20
21 – 50
51 – 200
> 200
€ 150,-
€ 125,-
€ 100,-
€ 75,-
Licentie: in overleg

 

De resultaten van Persona.fit komen niet in een rapport, maar worden online weergegeven. In een beveiligde omgeving. Hier vind je enkele screenshots: