Covid-19 consequenties​ voor de workforce

‘Normaal’ wordt het voorlopig niet meer. Organisaties zullen de veranderkracht van medewerkers moeten mobiliseren om succesvol te blijven. LTP helpt je om futureproof te reorganiseren

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel organisaties in zwaar weer zitten of die richting op gaan. Met als gevolg een reorganisatie, en dat zal ook niet de laatste reorganisatie zijn.

Het is daarom cruciaal om toekomstbestendig te reorganiseren: afscheid nemen, maar zeker ook reskillen en upskillen. Met als voorwaarde dat de nieuwe workforce beschikt over veranderkracht, purpose, creativiteit en relevante futureproof competenties.

Door de versnelde transitie naar digitaal, hebben we mensen nodig die de daarvoor passende skills hebben. Mensen die sociaal wendbaar, initiatiefrijk en oplossingsgericht zijn, die goed kunnen samenwerken, zelf verantwoordelijkheid nemen en over veerkracht beschikken.

LTP webinar ‘Covid-19 en de toekomst van werk’

Eerder dit jaar organiseerde LTP het webinar ‘Covid-19 en de toekomst van werk’. Gastspreker was prof. dr. Mark van Vugt van de VU. Hij heeft samen met 30 andere internationale wetenschappers over dit onderwerp gepubliceerd en is een door bedrijven en instellingen veel gevraagd spreker over dit onderwerp.

Hieronder kun je de video van het webinar bekijken. Voel je vrij om het te delen met de mensen binnen jouw organisatie. Of klik hier voor de whitepaper van LTP over Covid-19 consequenties.

LTP biedt producten en aanpakken om inzicht te krijgen in de kwaliteiten en behoeften van de workforce.
Wat is het aanwezig talent en potentieel? Op deze manier besteed je niet alleen aandacht aan de mensen die boventallig zijn, maar houd je ook focus op de mensen die blijven.

Reorganiseren betekent veranderkracht mobiliseren
Met het online assessment Talent Fit identificeer je de mensen die de organisatie nodig heeft om klaar te zijn voor de toekomst. Mensen die veranderkrachtig zijn, goed kunnen samenwerken en tegen een stootje kunnen.

Talent Filter Dashboard
De scores van de Talent Fit maken wij voor je toegankelijk via het Talent Filter Dashboard. Met dit dashboard zie je in één oogopslag wie de talenten hebben voor een nieuwe rol, taak of project. Zo kan je bij elke verandering díe mensen mobiliseren die je op dat moment nodig hebt. Het laat ook zien in welke mensen je het beste je opleidingsbudget kunt investeren, bijvoorbeeld om ze te reskillen, en bij wie dat waarschijnlijk minder op zal brengen.

Herplaatsen of afscheid nemen
Voor mensen bij wie ontwikkeling en opleiding niet voldoende zal opbrengen voor de organisatie, betekent reorganiseren helaas vaak ook herplaatsen of afscheid nemen. Het online assessment Talent Fit helpt om op een objectieve wijze te beslissen welke mensen hun blik naar buiten moeten gaan richten.

De Talent Fit biedt waardevolle inzichten en handvatten voor de mensen uit jouw organisatie. Het Talent Filter Dashboard ondersteunt bij beslissingen door medewerkers te ranken op veranderkracht en de andere specifieke talenten die nodig zijn.

Reorganiseren betekent ook investeren in je zittende mensen
In de huidige situatie geldt voor de meeste organisaties dat er geen nieuwe mensen worden aangenomen. Reorganiseren betekent daarom ook gericht investeren in je zittende mensen. Het is zaak om het talent van de zittende mensen te herkennen en te ontwikkelen. In wie kun je het beste investeren en hoe? Zo transformeer je reorganiseren naar jezelf steeds opnieuw uitvinden.

Kun je wel wat hulp gebruiken?
Wij kunnen je hierbij ondersteunen met het online assessment Talent Fit, ontwikkelassessments en de Forward Coaching aanpak. Neem voor een persoonlijke toelichting of een voorstel contact op met Jan Kwint, via het contactformulier of J.Kwint@ltp.nl.