Webinar ‘Integriteit: morele dilemma’s op de werkvloer’

integriteit - morele dillema's op de werkvloer

Medewerkers van succesvolle organisaties zijn misschien divers in karakter en drijfveren, maar matchen juist wel qua houding, gedrag en het moreel kompas met de organisatie. Dit zorgt namelijk voor onderling vertrouwen, betere werkprestaties en een effectievere samenwerking. Integriteit in cultuur en samenwerking is dan ook een belangrijke factor voor succes in teams en organisaties.

In situaties waarin wetten en regels geen uitsluitsel geven en zich dilemma’s voordoen, laten mensen met een sterk gevoel voor integriteit zich in hun overwegingen en handelen leiden door een eigen moreel kompas. Dit morele kompas wordt beïnvloed door iemands persoonlijkheidseigenschappen; hoe oprecht, rechtvaardig, bescheiden en ongevoelig voor status iemand is.

Webinar: visie, aanpak en integriteitsgame!

Uit onderzoek komt naar voren dat integriteit (naast werk- en denkniveau) één van de belangrijkste voorspellers is voor werksucces. Maar het is tegelijkertijd een complex begrip en gevoelig voor sociaal wenselijke antwoorden, wanneer je mensen op dit onderwerp bevraagt. Dus hoe breng je dit in kaart? Hoe krijg je zicht op iemands morele kompas en hoe maak je het vervolgens onderwerp van gesprek?

Hier gaan we tijdens het webinar verder op in. Naast onze visie en aanpak op het vlak van integriteit, presenteren wij ons nieuwe gamified assessment ‘Building Docks’. Een unieke simulatie die door LTP en de VU in nauwe samenwerking is ontwikkeld.

Data:

De training wordt afwisselend verzorgd door:
Floor Lina, Marian de Joode, Sven Prevoo en Rosa Westerhuis.

Integriteit meten via een assessmentgame
Fragment uit assessmentgame Building Docks

Meld je gratis aan!
Dit gaat gemakkelijk en snel via het aanmeldformulier op deze pagina. Direct na aanmelding ontvang je een bevestiging. Heb je geen bericht ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan controleren we gelijk of jouw aanmelding goed is doorgekomen.

Ons team staat voor je klaar
Wil je meer informatie over dit webinar of specifiek over (het meten van) integriteit? Wil je even sparren over selectie- of ontwikkelvraagstukken? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Wij hopen op je deelname. Tot snel!
Team LTP

Aanmeldformulier

Vul onderstaande gegevens in. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van jouw aanmelding.

Verder lezen?

In ons themadossier 'Integriteit' vind je achtergrondinformatie, artikelen en aanpakken.