CHRO Alrik Boonstra: Extreme groei met behoud Jumbo-DNA is een uitdaging

Interview met CHRO van Jumbo

Hoe houdt Jumbo de snel in omvang toenemende organisatie toch wendbaar? In essentie door de kunst van het herkennen van en omgaan met dilemma’s en mentale spankracht van elke leider. Jean-Paul van Londen, organisatiepsycholoog en partner bij LTP, interviewde Alrik Boonstra, CHRO bij een van de snelst groeiende retailers van Nederland.

Een fragment uitgelicht: Forse risico’s

Hoger in de frietzak ontstaan inmiddels ook allerlei cross-functionele teams, die exact hetzelfde gaan doen. Een proces waar Jumbo een jaar geleden mee begonnen is. Ook dat gaat ‘soms heel goed’ en ‘soms best lastig, Niet alle collega’s vinden het eenvoudig om soms grote beslissingen met forse risico’s te nemen in zo’n team. Dan kijken ze toch nog wel eens naar ‘hun’ directeur voor te veel detailsturing. Overigens is dat een wisselwerking tussen team en directeur. Dat is de manier voor Jumbo om te zorgen dat de organisatie snel kan groeien en tegelijkertijd voorkomen corporate te worden, maar juist wendbaar en flexibel blijft. 

Alrik: “Want corporate worden is het ergste wat ons kan overkomen, dáár zijn anderen veel beter in. Tegelijkertijd is extreem groeien met behoud van ons Jumbo-DNA echt niet eenvoudig, en een dagelijkse uitdaging. Maar door iedere dag te erkennen dat die neiging er is en er heel expliciet over te zijn wat we wél en niet willen als bedrijf – ook vanuit onze CEO – denken we dat we in staat zullen zijn nog sneller te groeien dan we nu doen. En nog minder corporate te worden dan we zijn. Dan worden we groot zonder groot te worden, blijven we spelenderwijs groeien, met vallen en opstaan, soms met een traan, maar heel vaak met enorm veel lol.”

Jean-Paul van Londen
Jean-Paul van Londen
Jean-Paul is partner bij LTP en verantwoordelijk voor de dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau: Executive Services. Hij adviseert over leiderschapskwesties, met een focus op geschiktheid en professionele ontwikkeling. Jean-Paul coacht ook managers en directieleden en helpt hen hun professionele en persoonlijke doelen te bereiken. Je kunt hem bereiken via J.vanLonden@ltp.nl of 06 - 15 96 01 39
Op welk mailadres wil je het voorbeeldrapport ontvangen?

Wij helpen je graag verder.

Vul het contactformulier in.