Elly Ploumen (Achmea): ‘Persoonlijk leiderschap is belangrijker dan ooit’

Fotograaf: Erwin van Amstel

Organisaties bereiden zich na de coronacrisis voor op de terugkeer naar kantoor. Maar hoe doe je dat? Jan Kwint, algemeen directeur van LTP Business Psychologen, spreekt met chro’s van verschillende bedrijven over wat zij van de coronacrisis geleerd hebben, en wat zij daarvan meenemen in hun visie op de terugkeer naar kantoor. Als eerste: Elly Ploumen, group HR director van verzekeraar Achmea.


De digitalisering gaat nu versnellen, functies veranderen, u heeft weleens het woord reskilling gebruikt. Gaat dat nu ook versnellen?

‘Ja, de versnelling is ingezet. Wij zien dat binnen Achmea, maar de versnelling is ook breder zichtbaar, bijvoorbeeld in de zorg. Waar een digitaal consult een aantal jaren geleden nog bijna taboe was, is het nu heel snel een van de alternatieven geworden. Dat betekent dat reskilling, het aanleren van nieuwe vaardigheden aan bepaalde medewerkers, nodig is. Dat kan ook goed, want het aanpassingsvermogen van mensen is groot. Maar het is nooit helemaal vanzelfsprekend dat reskilling voor iedereen werkt, je moet dat natuurlijk met aandacht doen.

Jan Kwint
Jan Kwint
Jan Kwint is CEO van LTP Business Psychologists. Jan heeft arbeids- & organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteiten van Tilburg en Leuven en 25 jaar ervaring opgebouwd binnen de internationale consultancywereld.
Op welk mailadres wil je het voorbeeldrapport ontvangen?

Wij helpen je graag verder.

Vul het contactformulier in.