Save the date! Hét LTP-event: benut de kracht van teams!

We gaan ervoor! Op 14 maart komen we graag weer live op een inspirerende locatie bij elkaar. Om nieuwe inzichten op te doen en met elkaar van gedachten te wisselen. Ben jij er ook bij? *

De psychologische veerkracht van het team als houvast in roerige tijden 

De crisis die we nu meemaken is ongekend, zowel op privé vlak als op werkgebied. We hebben als individu en organisatie veel veerkracht en veranderbereidheid laten zien. We hebben afscheid moeten nemen van vertrouwde zekerheden én hebben nieuwe ontdekkingen gedaan.

Waar we hoopten weer in rustiger vaarwater terecht te komen, ziet dat er voorlopig niet naar uit. Niet alleen omdat de crisis (nog) niet voorbij is, maar ook omdat we de nieuwe invulling van autonomie, samenwerken en betekenisgeving, niet meer zullen loslaten. 

In al deze heftigheid is één ding zeker: we hebben elkaar ook (of juíst) op het werk hard nodig! Hoe geven we daar invulling aan in deze nieuwe werkelijkheid?

Het team als fundament

Leidinggeven is opeens een heel andere tak van sport: we zien elkaar niet, op afstand of hybride. Duidelijk is dat het team als fundament een cruciale rol vervult. Juist dáár is de zekerheid van contact en vindt de uitwisseling plaats van werk gerelateerde, maar ook van persoonlijke issues. Juist daar moeten de resultaten worden behaald onder vaak lastige omstandigheden. En juist daar wordt gezocht naar eigen regelruimte ten opzichte van gezamenlijkheid, naar purpose en betekenisgeving. 

Een wereld te winnen

Omdat het werken in teams zo belangrijk is, valt er dus juist daar veel te winnen. Welke psychologische mechanismes spelen er voor de individuele teamleden en het team als geheel? Hoe versterk je inclusiviteit en psychologische veiligheid? Hoe versterk je elkaar, en kan je van elkaar blijven leren, ook al is er sprake van onzekerheid en druk? 

Je bent van harte welkom!

We nodigen je graag uit voor ons event over dit thema, op 14 maart 2022. Om nieuwe inzichten op te doen en met elkaar van gedachten te wisselen. We doen dit op een locatie die stimuleert om op een andere manier te kijken: het Cobra museum in Amstelveen*.

Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend. Zien we jou ook de 14e?

* Natuurlijk onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen.

Anouk Broersma
Anouk Broersma
Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.
Op welk mailadres wil je het voorbeeldrapport ontvangen?