Online assessments

Snel en objectief méér inzicht in prestatie en potentieel van (toekomstige) medewerkers. Voor de selectie en ontwikkeling van talent. 

Verklein de kans op een mis-hire en ga voor een eerlijker selectieproces, betere onboarding en effectieve ontwikkeling van medewerkers met een online assessment.

Wat is een online assessment?

Krijg snel en objectief méér inzicht in iemands kwaliteiten en potentieel met een online assessment (e-assessment). Het is een psychologisch onderzoek dat bestaat uit online vragenlijsten en/of capaciteitentesten.

Een online assessment is gemakkelijk en flexibel in te zetten en geeft HR-professionals meer controle over het assessmentproces. Doordat kandidaten het assessment online maken, kunnen zij zelf een geschikte tijd en plek kiezen. Om zo het meest uit het assessment te halen.

Waarvoor zet ik een online assessment in?

Een e-assessment is ideaal om uit een grote groep sollicitanten de beste kandidaten te identificeren, op basis van vooraf gestelde selectiecriteria. Daarnaast zijn de inzichten uit het assessmentrapport zeer geschikt als input voor (selectie- en ontwikkel)gesprekken met kandidaten.

Meer en meer organisaties zien het als goed werkgeverschap om een e-assessment niet alleen in te zetten als onderdeel van een eerlijk en objectief selectieproces, maar ook aan te bieden: een assessment is niet per se een ‘toets’, het geeft (nieuwe) medewerkers ook inzichten en handvatten voor professionele ontwikkeling.

LTP heeft een state of the art online assessmentportal ontwikkeld. HR-professionals kunnen hierin gemakkelijk online assessments op maat maken en uitsturen, gepersonaliseerde reminders versturen en rapportages inzien en (na goedkeuring kandidaat) doorsturen.

De voordelen van een online assessment
Hoe gaat een online assessment in zijn werk? 

Samen met de opdrachtgever wordt de inhoud van het e-assessment bepaald, passend bij het vraagstuk. De opdrachtgever krijgt vervolgens toegang tot onze online assessmentportal en kan zo zelf kandidaten uitnodigen voor een e-assessment en reminders versturen.

De kandidaat ontvangt inloggegevens om het e-assessment op een beveiligde website te starten. Uiteraard ontvangen kandidaten ook voorbereidende informatie, tips, zijn er oefenmogelijkheden en staat ons Client Center klaar voor vragen voor, tijdens en na het e-assessment.

Het assessmentrapport is vrijwel direct beschikbaar voor de kandidaat en na goedkeuring ook voor de opdrachtgever. De opdrachtgever krijgt hiervan een melding en kan het assessmentrapport in de online tool inzien en eventueel delen.

Optioneel kan de data uit diverse online assessments ook geaggregeerd in een dashboard worden weergegeven, voor analyses en inzichten op teamniveau. 

Kosten van een online assessment

De kosten voor een online assessment hangen af van het aantal assessments dat er tegelijkertijd wordt afgenomen. De prijs van een online assessment varieert tussen de 75 en 275 euro. Een offerte ontvangen of meer informatie? Neem contact op of bel 020 – 30 50 400. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Betrouwbare partner

LTP is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt.