Online integriteitsassessment

Als organisatie wil je dat (nieuwe) medewerkers qua persoonlijkheid en gedrag passen bij de cultuurkenmerken van de organisatie. Zo zorg je voor meer onderling vertrouwen, betere werkprestaties en een effectieve samenwerking. Integriteit is hierin een belangrijke factor.

Integriteit is een van de beste voorspellers van succesvol gedrag in een functie

Integriteit op de werkvloer gaat niet over gedrag dat evident goed of fout is. Het gaat over de manier waarop iemand omgaat met morele dilemma’s in de werksituatie. De game ‘Building Docks’ is onderdeel van dit integriteitsassessment en brengt dit op aantrekkelijke wijze in kaart. Dit assessment kan worden ingezet als onderdeel van een selectie- of ontwikkeltraject, bijvoorbeeld voor functies waar integriteit een belangrijke risicofactor is.

Wat levert het op?

Elke organisatie kent bepaalde cultuurkenmerken. Dit behelst het gedrag dat past bij de waarden van de organisatie, bijvoorbeeld de mate waarin mensen kiezen voor hun eigen belang of het groepsbelang. In het rapport van dit integriteitsassessment wordt op basis van persoonlijkheidskenmerken een indicatie gegeven van het integriteitsrisico.

Medewerkers die qua persoonlijkheid en gedrag goed passen bij de organisatie dragen bij aan meer onderling vertrouwen, goede werkprestaties en een effectieve samenwerking. Daarentegen zal iemand die niet goed matcht de nodige risico’s met zich meebrengen, zoals een slechte werksfeer, wantrouwen en verminderde motivatie in het team. Dit online integriteitsassessment biedt waardevolle input om voor een selectie- of ontwikkeltraject.

Wat houdt het in?

Het startpunt is een online assessment: een Talent Fit of een Talent Scan (speciaal voor mbo). Een online assessment maakt de deelnemer thuis of op een rustige plek op het werk. De deelnemer ontvangt per e-mail praktische informatie en persoonlijke inloggegevens. Hiermee kan hij of zij inloggen op een beveiligde website en starten met de Talent Fit (duur ongeveer 1,5 uur) of de Talent Scan (duur ongeveer 35 minuten).

Vervolgens gaat de deelnemer aan de slag met de game ‘Building Docks’, ontwikkeld door LTP in samenwerking met de VU Amsterdam. Deze game is uitgebreid gevalideerd, heeft een bewezen predictieve validiteit en is zo ontwikkeld dat deelnemers minder sociaal wenselijk antwoorden dan bij bestaande instrumenten.

Integriteit meten via een assessmentgame
Inhoud van het assessmentrapport

Bij een online assessment wordt het rapport automatisch gegeneerd. Het is direct beschikbaar voor de deelnemer. En na goedkeuring ook voor de opdrachtgever. Het rapport bevat naast de elementen van de Talent Fit of de Talent Scan een terugkoppeling op de game ‘Building Docks’.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Daarnaast heeft LTP dit jaar de ISO/IEC 27001 certificering ‘Information Security Management’ behaald.

Wil je meer informatie?

Wil je een voorbeeldrapport inzien, een offerte ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Onze adviseurs denken graag met je mee!