Selectie-assessments

Assessment Center

Afhankelijk van uw selectievraag en de zwaarte van de functie wordt een passend programma samengesteld. Onderdelen zijn bijvoorbeeld: persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests, interview met een psycholoog, rollenspel en/of business game.

In het assessmentrapport vindt u een duidelijk advies over de geschiktheid van de kandidaat. Ook worden specifieke aandachtspunten genoemd. Verder staan in het rapport: persoonlijkheidsprofiel, mate van veranderkracht, competentiescores en sterke en ontwikkelpunten.

Pre Fit Online

Snel en efficiënt uit een grote groep sollicitanten de beste kandidaten identificeren voor de volgende stap in het selectieproces. Welke kandidaten vallen gelijk af? Bedoeld voor getrapte selectie voorafgaand aan een Job Fit. In het compacte rapport staan de resultaten van de drie capaciteitentests die de kandidaat online heeft gemaakt.

Job Fit Online

Snel en objectief de potentiële geschiktheid bepalen van een kandidaat. De kandidaat wordt uitgenodigd om online een aantal vragenlijsten en capaciteitentests te maken. Het rapport biedt inzicht in kwaliteiten, ontwikkelpunten en veranderkracht.

Er bestaat een rapport speciaal voor de kandidaat en een voor de selecteur. Indien gewenst voegen wij hier ontwikkeltips of interviewvragen aan toe.

Per oktober 2017 is ook een Management Summary van het Job Fit Assessment beschikbaar. Dit compacte rapport is bedoeld voor managers en selecteurs die weinig (voorbereidings)tijd hebben, maar toch de belangrijkste assessmentresultaten willen benutten in selectiegesprekken en -beslissingen.

My Personality Online

Met dit compacte online assessment krijgt u snel inzicht in de persoonlijkheid van een kandidaat. Hiermee kunt u onder andere het selectie-interview meer diepgang geven.

De kandidaat wordt uitgenodigd om online een aantal vragenlijsten in te vullen. Het rapport biedt informatie over o.a. persoonlijkheid op het werk, motivatie en werkstijlen.

My Profile Online

Inzicht krijgen in de persoonlijkheid én intelligentie van een kandidaat. Om onder andere het selectie-interview meer diepgang te geven.

De kandidaat wordt uitgenodigd om online een aantal vragenlijsten en capaciteitentests te maken. Het rapport is direct beschikbaar (en na goedkeuring van de kandidaat ook voor u als opdrachtgever) en biedt inzicht in iemands persoonlijkheid op het werk, gecombineerd met inzicht in de intellectuele capaciteiten.