Talent Scan

Matcht die kandidaat met een bepaalde functie? Past iemand qua persoonlijkheid bij het team? Wat is zijn of haar werkprofiel? De Talent Scan van LTP is een online selectietool die je helpt om de meest talentvolle medewerkers voor mbo-functies te selecteren.

Een online selectietool helpt je om snel zicht te krijgen op talent

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. Een online selectietool helpt je om snel zicht te krijgen op talent en de match met de functie. Zeker belangrijk voor organisaties en sectoren waarin het verloop groot is. De Talent Scan is gericht op mbo-functies en biedt inzicht in het persoonlijk profiel van een kandidaat, het werkprofiel, relevante competenties, kwaliteiten en ontwikkelpunten.

LTP is al jarenlang een gewaardeerde partner van diverse uitzendbureaus gericht op de mbo-markt. Ook helpen wij organisaties in de Retail, Logistiek, Zorg, IT en Support bij de selectie en ontwikkeling van mensen en teams. De Talent Scan is een mooie aanvulling op ons aanbod in deze sectoren.

Wat houdt het in?
Een online assessment maakt de kandidaat thuis of op een rustige plek op het werk. De kandidaat ontvangt per e-mail praktische informatie en persoonlijke inloggegevens. Hiermee kan hij of zij inloggen op een beveiligde website en starten met de Talent Scan (duur ongeveer 35 minuten).

De Talent Scan bestaat uit 3 verkorte persoonlijkheidsvragenlijsten. Het programma staat vast, maar de competenties die in kaart gebracht worden, zijn aan te passen aan de functie. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een goede set aan competenties.

Wat levert het op?

De Talent Scan is speciaal ontwikkeld voor uitvoerende (mbo-)functies. Binnen 35 minuten en in één oogopslag heb je inzicht in iemands talent, competenties en ontwikkelbaarheid. Dit garandeert minder uitstroom en mismatches. Bovendien versnelt de Talent Scan het selectieproces aanzienlijk.

De resultaten van de Talent Scan worden weergegeven in twee heldere rapporten: een voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en een voor de interviewer (met interviewvragen). Dit maakt de Talent Scan zowel geschikt voor selectiedoeleinden als voor ontwikkeling.

Focus op kwaliteit

LTP scoort 96,7% op klanttevredenheid​

Bij een online assessment wordt het rapport automatisch gegeneerd. Het is direct beschikbaar voor de kandidaat. En na goedkeuring ook voor de opdrachtgever. Het rapport bevat:

  • Persoonlijk profiel: een omschrijving in kernwoorden
  • Werkprofiel: Hoe werk de kandidaat samen? Wat is zijn of haar werkaanpak? Hoe gaat iemand om met veranderingen?
  • Denkkracht
  • Match met functie

 

De scores op de competenties geven het potentieel van de kandidaat weer, op basis van zijn of haar persoonlijke eigenschappen. Ervaring en kennis zijn hierin niet meegenomen. Per competentie worden er een toelichting en ontwikkeltips of interviewvragen gegeven.

Interpretatietraining voor recruiters

Recruiters die gebruik maken van de online assessments van LTP, zullen de rapporten gaan interpreteren en nabespreken met kandidaten. Nu steeds vaker op afstand, bijvoorbeeld via een videoverbinding of telefonisch. De online training ‘Interpretatie Online Assessments’ helpt hen de assessmentresultaten te interpreteren en hierover (selectie)gesprekken te voeren. Op de eventpagina vind je de komende open trainingen, maar we kunnen de training ook speciaal voor (een groep) recruiters van jouw organisatie verzorgen.

Wat is de investering?

In het overzicht hieronder vind je de kosten van de Talent Scan. Het betreft een staffel die volloopt gedurende 12 maanden. Daarnaast is het ook mogelijk om in één keer een grotere hoeveelheid online assessments in te kopen, tegen de laagst geldende staffelprijs. Of er kan een licentie worden afgenomen (onbeperkt gebruik van de Talent Scan).

De testomgeving van de Talent Fit wordt gepersonaliseerd. Met het logo van jouw organisatie, e-mailberichten op maat, etc. De kosten hiervoor bedragen € 250,- (inclusief het inbouwen van maximaal 3 functieprofielen. N.B. Al onze tarieven zijn exclusief 21% btw.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Daarnaast heeft LTP dit jaar de ISO/IEC 27001 certificering ‘Information Security Management’ behaald.

Wil je meer weten of een (gratis) eerste Talent Scan aanvragen?

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per e-mail een
uitnodiging om de Talent Scan in te vullen. Geheel vrijblijvend.
Of bel Saskia Dix, consultant LTP Online: 06 – 83 66 23 28.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!