Building Docks: integriteit meten via een game

Integriteit meten via een assessmentgame

Uit onderzoek blijkt dat integriteit een van de belangrijkste afbreukrisico’s voor succesvol functioneren is. LTP heeft dan ook in samenwerking met de VU een game-based assessment ontwikkeld, dat op aantrekkelijke wijze integriteit in kaart brengt. 

Building Docks is uitgebreid gevalideerd, heeft een bewezen predictieve validiteit en is zo ontwikkeld dat kandidaten minder sociaal wenselijk antwoorden dan bij bestaande instrumenten. En omdat het een game is, heeft het ook nog een aantrekkelijke candidate experience! De assessmentgame wordt bij KPN al ingezet, waar het een vast onderdeel van de selectieprocedure is voor functies waar integriteit een belangrijke risicofactor is.

Omgang met morele dilemma’s

Integriteit is een van de belangrijkste afbreukrisico’s voor succesvol functioneren, zo blijkt uit onderzoek. Integriteit op de werkvloer gaat meestal niet over gedrag dat evident goed of fout is. Het gaat over de manier waarop iemand omgaat met morele dilemma’s in de werksituatie.

Een game in plaats van persoonlijkheidsvragenlijsten

Uit onderzoek blijkt dat een aantal persoonlijkheidseigenschappen een relatie laten zien met mogelijke integriteitsrisico’s. Dit kan gemeten worden met persoonlijkheidsvragenlijsten. Maar omdat het meten van integriteitsgerelateerde eigenschappen gevoelig is voor sociaal wenselijk invullen, heeft LTP haar meetinstrumenten aangevuld met een game-based assessment: Building Docks.

Positieve candidate experience

Deelnemers vergeten tijdens de assessmentgame dat ze een test doorlopen en vinden het in het algemeen heel leuk om te doen. Op die manier draagt het ook bij aan een positieve ervaring met selectieproces.

Het resultaat 

De uitkomsten van de online assessmentgame worden weergegeven als de match met de cultuur van de organisatie. Bekijk hier onze dossierpagina over het thema integriteit of lees verder over onze twee integriteitsassessments:


Over LTP

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij denken graag met je mee over jouw HR-vraagstuk, neem hiervoor gerust contact met ons op. 

Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?

Onze adviseurs helpen je graag verder.

Om wat voor functie(s) gaat het?
Wil je een demo ontvangen?