Building Docks: integriteit meten via een game

Building Docks is een game-based assessment dat op aantrekkelijke wijze integriteit in kaart brengt. Een positieve candidate experience! De game is samen door LTP en de VU ontwikkeld.

Building Docks is uitgebreid gevalideerd, heeft een bewezen predictieve validiteit en is zo ontwikkeld dat kandidaten minder sociaal wenselijk antwoorden dan bij bestaande instrumenten.

KPN gebruikt de game al. Building Docks is daar een vast onderdeel van de selectieprocedure voor functies waar integriteit een belangrijke risicofactor is.

Integriteit is een van de belangrijkste afbreukrisico’s voor succesvol functioneren, zo blijkt uit onderzoek.

Integriteit op de werkvloer gaat meestal niet over gedrag dat evident goed of fout is. Het gaat over de manier waarop iemand omgaat met morele dilemma’s in de werksituatie.

Een game in plaats van persoonlijkheidsvragenlijsten

Uit onderzoek blijkt dat een aantal persoonlijkheidseigenschappen een relatie laten zien met mogelijke integriteitsrisico’s. Dit kan gemeten worden met persoonlijkheidsvragenlijsten. Maar omdat het meten van integriteitsgerelateerde eigenschappen gevoelig is voor sociaal wenselijk invullen, heeft LTP haar meetinstrumenten aangevuld met een game-based assessment: Building Docks.

Deelnemers vergeten in Building Docks dat ze een test doorlopen en vinden het in het algemeen heel leuk om te doen.

De uitkomsten worden weergegeven als de match met de cultuur van de organisatie. Building Docks bieden wij aan in combinatie met een online assessment dat zicht geeft op de match met een functieprofiel.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Daarnaast heeft LTP dit jaar de ISO/IEC 27001 certificering ‘Information Security Management’ behaald.

Wil je meer informatie?

Wil je een offerte ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl. Wij staan voor je klaar.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!