Wij zijn LTP Business Psychologen

Het oudste HR-adviesbureau van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in onze assessments en adviezen. Dat onze aanpak gewaardeerd wordt door onze klanten, blijkt onder andere uit onze Cedeo-erkenning met een score 96,7% op klanttevredenheid.

Wij adviseren diverse bedrijven bij uiteenlopende vraagstukken. Assessments voor de selectie en ontwikkeling van (nieuwe) medewerkers vormen de kern van onze dienstverlening. Lees hier verder over assessments of bekijk onze diensten.

Onze visie

Wij geloven dat mensen de veranderkracht van een organisatie bepalen. De kracht om jezelf te vernieuwen zit in ons allemaal. En die hoef je alleen maar te herkennen, aan te boren en door te ontwikkelen. We maken gebruik van data analytics en ontwikkelen innovatieve tools, maar hebben bovenal onze adviseurs. Zij helpen mensen en teams om zichzelf opnieuw uit te vinden, al sinds 1927.

Lees verder »

Informeren en inspireren

De wisselwerking tussen HR en psychologie is waarin wij ons interesseren en specialiseren. Wij hebben onze kennis gebundeld in diverse dossiers.

Lees onze dossiers »

Tevreden opdrachtgevers

Wij adviseren een groot aantal bedrijven, overheden en instellingen. Dat onze aanpak gewaardeerd wordt, blijkt onder andere uit onze Cedeo-erkenning met een score van 96,7% op klanttevredenheid.

Bekijk onze referenties »

Research & innovatie

LTP heeft een eigen innovatie-afdeling die niet alleen nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt, maar ook voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Recente projecten zijn de ontwikkeling van een game waarmee de persoonlijkheidstrek integriteit wordt gemeten en de doorontwikkeling van ons assessmentplatform. Ook onderzoeken we in samenwerking met de VU de toekomst van AI in recruitment met onze AI-robot Sigmund.

Research & innovatie »

Ervaren professionals

LTP heeft uitsluitend ervaren psychologisch adviseurs in dienst. Kenmerkend zijn hun kwaliteitsgerichtheid, expertise, persoonlijke benadering en passie voor het vak. Ruim 120 psychologen en andere professionals werken samen om jouw mensen, teams én organisatie veranderkrachtiger te maken.

Bekijk het team »

Internationaal netwerk

Samen met onze internationale partners kunnen wij ook internationaal opererende organisaties bedienen.

Meer lezen »

Historie

Wist je dat LTP het oudste HR-adviesbureau van Nederland is? Het Laboratorium voor de Toegepaste Psychologie (oftewel: LTP) is opgericht in 1927 en ontstaan vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam. Assessments vormen de kern van onze dienstverlening.

Lees verder »