CHRO Erwin Hoogeveen: “We hebben van de nood een deugd gemaakt en zijn er sterker uitgekomen”

Begin vorig jaar maakte Fugro een rigoureuze omslag: geen strategische heroriëntatie maar een krachtdadige reorganisatie om de jongste crisis te bezweren. Hoe dit het leiderschap bij Fugro op scherp zette, vertelt CHRO Erwin Hoogeveen in gesprek met Jean-Paul van Londen, organisatiepsycholoog en partner bij LTP Executive Services.

Lees het interview op de website van CHRO »

Een fragment uitgelicht

Wat was voor jou persoonlijk een ‘defining moment’ als het gaat om agility?
Erwin: “Ik denk tijdens die meeting met mijn HR-team in dat hotel in Houston, waar we met elkaar een reactie moesten bedenken toen we ons realiseerden wat de impact van COVID op de wereld en natuurlijk op Fugro zou gaan hebben. Ik had net met de CEO gesproken en moest zelf inwendig nadrukkelijk even schakelen en bedacht bij mezelf: oké we gaan dus van bouwen naar breken. Hoe gaan we dat doen?  Vervolgens ben ik wel heel praktisch en wil ik snel door naar de executie van dat wat de nieuwe situatie vraagt. En als ik in die actiemodus kom, ga ik door tot het af is.”  

Jean-Paul van Londen is partner van LTP Executive Services, de tak van LTP die zich richt op het versterken van de impact en wendbaarheid van het topmanagement. In dit kader spreekt hij regelmatig met diverse CHRO’s. Meer lezen? Bekijk onze laatste blogs of bezoek de Executive Services pagina

Fenna Miedema
Fenna Miedema
Op welk mailadres wil je het voorbeeldrapport ontvangen?

Wij helpen je graag verder.

Vul het contactformulier in.