Selecterend ontwikkelassessment

Is een kandidaat geschikt voor een bepaalde functie? Past hij of zij in het team en bij de organisatie? En wat is iemands groeipotentieel? Het selecterend ontwikkelassessment van LTP biedt de juiste inzichten om een goede selectiebeslissing te kunnen nemen.

Een assessment is een goede voorspeller van succesvol werkgedrag

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. De psychologische inzichten uit dit assessment geven zicht op prestatie en potentieel en helpen zo bij de selectie van de juiste medewerkers. Het assessment kan worden gebruikt voor interne en externe sollicitaties en de inhoud wordt aangepast aan de zwaarte van de functie. Zo maak je voor uiteenlopende functies weloverwogen keuzes die de organisatie niet alleen nu ten goede komen, maar ook futureproof maken. 

Op dit moment vinden al onze assessments in de regel volledig op afstand plaats. Lees hier meer »

Wat levert het op?

Een geschiktheidsadvies én een uitspraak over het aanwezig ontwikkelpotentieel. Je krijgt een onafhankelijk advies en expertoordeel door een ervaren assessmentpsycholoog. Is er een match met de functie én de organisatie? Beschikt de kandidaat over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden om de functie naar behoren uit te voeren? Heeft iemand de aanleg om deze vaardigheden te ontwikkelen? 

  • Identificeer snel en efficiënt de meest geschikte kandidaten.
  • Door het zicht op potentieel, worden aanwezige talenten beter benut.
  • Kandidaten en medewerkers krijgen meer zelfinzicht. 
Wat houdt het assessment in? 

Omdat niet elke assessmentvraag om eenzelfde aanpak vraagt, hebben wij drie varianten van het selecterend ontwikkelassessment ontwikkeld: zilver, goud en platina. Welk assessment bij jouw vraag past, hangt onder andere af van de selectievraag, de zwaarte van de functie en het beschikbare budget.

Heb je advies nodig bij de keuze voor een zilver, goud of platina assessment? Ga naar de assessmentkiezer, vul het contactformulier op deze pagina in of bel 020 – 30 50 400. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Een selectie-assessment voor directie, c-level posities en bestuurders? Dan helpt LTP Executive Services je graag verder »

Het startpunt van alle assessments is een online assessment, bestaande uit persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietests. Hiermee wordt inzicht verkregen in iemands intelligentieniveau, talenten, ontwikkelpunten en veranderkracht. Vervolgens zijn er extra onderdelen mogelijk zoals een purpose pitch, een diepte-interview met een psycholoog en een rollenspel en/of business game.

Naast het feit dat het psychologisch advies van een assessment stevig onderbouwd moet zijn, vinden wij het ook belangrijk dat de ingezette methoden en technieken deelnemers motiveren om geïnspireerd en gericht aan hun professionele ontwikkeling te werken. Tijdens onze assessments staat de deelnemer dan ook centraal: persoonlijke aandacht en zo ontspannen mogelijk. 

Het assessmentrapport

In het assessmentrapport staat een persoonlijk advies over de geschiktheid van de kandidaat, de ontwikkelpunten én hoe deze het beste aangepakt kunnen worden, inclusief:

  • Competentiescores met toelichting
  • Inzicht in persoonlijkheid, intelligentieniveau en motivatie
  • Samenvatting van sterke en minder sterke punten
  • Inzicht in het VQ: Veranderkracht
  • Ontwikkeltips voor potentiële kwaliteiten
  • Advies hoe de deelnemer de potentiële kwaliteiten het beste kan ontwikkelen

Zowel kandidaten als opdrachtgevers krijgen toegang tot het interactieve assessmentrapport via een beveiligde portal. De opdrachtgever uiteraard pas na goedkeuring van de kandidaat. Het rapport is hiermee altijd, snel en gemakkelijk beschikbaar.

Een interactief voorbeeldrapport ontvangen om zelf rustig doorheen te klikken en te lezen? Vul het contactformulier en je ontvangt een link per e-mail. 
Wat is de investering?

Samen met een van onze adviseurs neem je jouw specifieke selectievraag onder de loep en wordt het programma bepaald. Afhankelijk van de gekozen variant (zilver, goud of platina), varieert de prijs voor het assessment tussen de € 1.500,- en € 2.500,- *.  Vul het contactformulier op deze pagina in voor een offerte op maat of meer informatie. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Blijvend aan de slag met ontwikkeling

Assessmentkandidaten wordt geheel vrijblijvend een app aangeboden waarmee zij na afloop van het assessment aan de slag kunnen met hun ontwikkeling. De assessmentresultaten worden automatisch in deze app geladen. Vervolgens kunnen ze ontwikkeldoelen vastleggen, feedback vragen aan anderen en bijhouden hoe het met ze gaat. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de app geen onderdeel is van het assessment. De inhoud en wat iemand met de app doet, is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Wil je een voorbeeldrapport inzien, een offerte ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij nemen contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

* De prijzen zijn exclusief btw en set up fee. Op al onze overeenkomsten zijn van toepassing onze annuleringsregeling en algemene voorwaarden. Fouten voorbehouden. Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Focus op kwaliteit

LTP scoort 96,7% op klanttevredenheid​
Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?

Onze adviseurs helpen je graag verder!