Selecterend ontwikkelassessment

Is een kandidaat geschikt voor een bepaalde functie? Past hij of zij in het team en bij de organisatie? En wat is iemands groeipotentieel? Het selecterend ontwikkelassessment van LTP biedt de juiste inzichten om een goede selectiebeslissing te kunnen nemen.

Een assessment is een goede voorspeller van succesvol werkgedrag

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. Een assessment is een goede voorspeller van succesvol werkgedrag. Beschikt die kandidaat of medewerker over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden om de functie naar behoren uit te voeren? Of heeft iemand de aanleg om deze vaardigheden te ontwikkelen? Wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s? Is er een match met de functie én de organisatie?

Wat levert het op?

Een geschiktheidsadvies én een uitspraak over het aanwezig potentieel. Met dit assessment krijg je een expert oordeel en onafhankelijk advies over kwaliteit en potentieel. Kan iemand zich nog verder ontwikkelen? En hoe?

  • Met de inzichten uit het assessmentrapport identificeer je snel en efficiënt de juiste en beste mensen voor de organisatie.
  • Door het zicht op potentieel, kunnen aanwezige talenten beter worden benut.
  • Kandidaten en medewerkers krijgen meer zelfinzicht. Zeker ook waardevol voor de personen die niet worden aangenomen in de functie. 
Wat houdt het in?

Er zijn drie varianten van het selecterend ontwikkelassessment: zilver, goud en platina. Welk assessment bij jouw vraag past, hangt onder andere af van de selectievraag, de zwaarte van de functie en het beschikbare budget.

Het startpunt van alle assessmentvarianten is een online assessment, bestaande uit persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietests. Hiermee wordt inzicht verkregen in iemands intelligentieniveau, talenten, ontwikkelpunten en veranderkracht.

Vervolgens zijn er extra onderdelen mogelijk zoals een purpose pitch, een diepte-interview met een psycholoog en een rollenspel en/of business game. Het lerende karakter van het selecterend ontwikkelassessment wordt onderstreept door de continue feedback tijdens het assessment.

Heb je advies nodig bij de keuze voor een zilver, goud of platina assessment? Ga naar de assessmentkiezer of neem contact op via het formulier rechts. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Inhoud van het assessmentrapport

In het assessmentrapport staat een persoonlijk advies over de geschiktheid van de kandidaat, de ontwikkelpunten én hoe deze het beste aangepakt kunnen worden, inclusief:

  • Competentiescores met toelichting
  • Inzicht in persoonlijkheid, intelligentieniveau en motivatie
  • Samenvatting van sterke en minder sterke punten
  • Inzicht in het VQ: Veranderkracht
  • Ontwikkeltips voor potentiële kwaliteiten
  • Advies hoe de deelnemer de potentiële kwaliteiten het beste kan ontwikkelen

Zowel kandidaten als opdrachtgevers krijgen toegang tot het assessmentrapport via een beveiligde portal. De opdrachtgever uiteraard pas na goedkeuring van de kandidaat. Het rapport is hiermee altijd, snel en gemakkelijk beschikbaar.

screenshot-veranderkracht
Fragment uit het rapport
Wat is de investering?

Samen met een van onze adviseurs neem je jouw specifieke selectievraag onder de loep en wordt het programma bepaald. Afhankelijk van de gekozen variant (zilver, goud of platina), varieert de prijs voor het assessment tussen de € 1.500,- en € 2.500,- *.  Vul het contactformulier in voor een offerte op maat of meer informatie. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Blijvend aan de slag met ontwikkeling

Assessmentkandidaten wordt geheel vrijblijvend een app aangeboden waarmee zij aan de slag kunnen met hun ontwikkeling. De assessmentresultaten worden in deze Persona.fit app geladen. In de app kunnen zij ontwikkeldoelen vastleggen, feedback vragen aan anderen (die zelf niet over de app hoeven te beschikken) en bijhouden hoe het met ze gaat (moodmonitor). Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de app geen onderdeel is van het assessment. De inhoud en wat iemand met de app doet, is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Daarnaast heeft LTP dit jaar de ISO/IEC 27001 certificering ‘Information Security Management’ behaald.

Wil je meer informatie?

Wil je een voorbeeldrapport inzien, een offerte ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl.

* De prijzen zijn exclusief btw en set up fee. Op al onze overeenkomsten zijn van toepassing onze annuleringsregeling en algemene voorwaarden. Fouten voorbehouden. Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Focus op kwaliteit

LTP scoort 96,7% op klanttevredenheid​
Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!